Filmul nenorocirii de la Botoșani, unde un copil de doi ani a căzut de la etajul 3, cu părinții și menajera în casă. ”De ce ai lăsat, doamnă, geamul!”

Un copil de doi ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoşani. Băieţelul a profitat de o clipă de neatenţie, s-a urcat pe pervazul geamului şi a căzut în gol. Era în casă împreună cu părinţii şi o femeie care îi ajuta la curăţenie. Micuţul este în stare extrem de gravă, iar medicii speră la o minune.

”De ce ai lăsat, doamnă, geamul! Doamne, bebeluşul meu!”. Sunt ţipetele de disperare ale mamei băieţelului de doi ani. Femeia este în stare de şoc, plânge şi imploră medicii să-i ajute copilul. Salvatorii se chinuie să-l stabilizeze pe cel mic. Copilul este întins pe asfalt şi abia respiră.

Cu câteva minute înainte de tragedie, băieţelul se juca în camera sa, într-un apartament la etajul trei, potrivit observator. Era în casă împreună cu părinţii şi o femeie care îi ajuta la curăţenie. Menajera a spălat pe jos în dormitorul copilului şi a lăsat geamul deschis să se usuce. Îl ştia pe băieţel în siguranţă, cu părinţii, în bucătărie.

”Eu făceam curat într-o baie. Am auzit-o pe dânsa răcnind la soţul ei: ”Ciprian, a căzut băiatul jos”. Nu am văzut când a ieşit”, a spus femeia care ajuta la curățenie.

Băieţelul ar fi profitat de o clipă de neatenţie. S-a urcat pe pervazul ferestrei şi s-ar fi sprijinit de plasa de insecte. Aceasta ar fi cedat sub greutatea copilului, iar cel  mic s-a prăbușit în gol de la șase metri.

Vecina: ”Am auzit ţipete pe aici. Am văzut-o pe mamă, se văita, vai bebeluşul meu!” 

Salvatorii au venit de urgenţă. L-au găsit inconştient, cu răni extrem de grave. L-au resucitat şi l-au dus la spital. Cel mic este în comă, iar medicii speră într-o minune.

Mihailiuc Cătălin,  medic pediatru: ”Un traumatism cranian sever. A fost dus la neurochirugie. Starea generală este extrem de gravă”.

Autorităţile le atrag atenţia părinţilor asupra nenorocirilor care se pot întâmpla într-o secundă de neatenţie.

Dorina Lupu, ISU Botoșani: ”Recomandăm părinţilor să nu-și lase copiii nesupravegheaţi în încăperi unde ferestrele sunt deschise”.

Poliţia a deschis un dosar penal. Şi Direcţia pentru Protecţia Copilului a demarat o anchetă şi urmează să stea de vorbă cu părinţii.

Sursa: observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *