O primărie din Botoșani a ajuns să plătească de patru ori mai mult la curentul electric. Decizia luată de primar în privința iluminatului public

O primărie din județul Botoșani a ajuns să plătească de patru ori mai mult la curentul electric. Din acest motiv, primarul a luat decizia ca iluminatul să funcționeze doar în intervalul orar 23.00- 04.00. Se întâmplă în orașul Flămânzi, unde costul electricității a ajuns aproape de patru ori mai mare decât anul trecut.

Astfel, dacă în ianuarie 2021, Primăria Flămânzi a achitat 14.000 lei pentru becurile de pe stâlpi, în ianuarie 2022 factura a arătat nu mai puțin de 59.000 lei.

Decizia edilului ca iluminatul să funcționeze doar după ora 23.00 a stârnit rumoare în rândul localnicilor, nemulțumiți că nu sunt aprinse becurile de pe stâlpi. Primarul Dan Oleriu susține însă că nu are de ales.

„Suntem nevoiți să facem acest lucru din motive financiare. Costul electricității pentru iluminatului public a crescut față de anul trecut de 4 ori, adică era aproximativ un sfert, față de prezent”, a povestit edilul.

Dan Oleriu susține că este nevoie de un program de iluminat pentru a putea fi achitate facturile.

„Împreună, facturile de iluminat cu cele de la instituțiile publice subordonate depășesc 1 miliard de lei vechi/luna”, mai spune edilul.

One thought on “O primărie din Botoșani a ajuns să plătească de patru ori mai mult la curentul electric. Decizia luată de primar în privința iluminatului public

  1. Au ajuns să plătească mai mult datorită cresterii consumului, nu a pretului. O factura este pe decembrie 2021, după sarbatori(ghirlande, instalatii etc) cea de anul trecut este pentru luna ianuarie. Doar titlul este interesant la această stire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *