Johnson & Johnson a decis să nu mai producă vaccinul anti-COVID

Johnson & Johnson, una dintre companiile producătoare de vaccin anti-COVID, a închis singura linie de producție a loturilor utilizabile ale vaccinului. Momentan nu se știe cât de mult va afecta acest lucru livrările de vaccinuri. La finalul anului trecut, compania Johnson & Johnson a închis singura fabrică producătoare de loturi utilizabile ale vaccinului anti-COVID al companiei, scrie The New York Times, care adaugă că acestă închidere este una temporară și că este de așteptat ca fabrica din Leiden să reînceapă producția în următoare perioadă. Presa de peste ocean mai scrie că nu se știe cu precizie dacă închiderea fabricii a avut sau nu un impact supra livrărilor de vaccin, subliniind că Johnson & Johnson nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii.

În ianuarie, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari, respectiv 3 miliarde de euro pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%. De asemenea, compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-și propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producție, îngrijorări legate de siguranță și o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promițător pentru inocularea populațiilor din zone greu accesibile.

Ce eficiență are rapelul de la Johnson & Johnson împotriva spitalizării

Cercetătorii au explicat că rapelul vaccinului anti-COVID produs de compania Johnson & Johnson a fost eficient în proporție de 84% în ceea ce privește prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, conform reuters.com Trebuie menționat că studiul a fost făcut pe o a doua doză de vaccin Johnson & Johnson administrată la 69.092 de persoane, în intervalul 15 noiembrie-20 decembrie. Totodată, studiul este încă nerevizuit.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *