Încă o biserică din Botoșani a rămas fără preot. Mitropolia Moldovei caută înlocuitor

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat vacantarea, începând cu data de 4 februarie, a postului de preot la încă o biserică din județul Botoșani. Este vorba de Parohia Sfântul Dumitru din satul Vicoleni, din Protopopiatul Săveni, o parohie cu peste 120 de enoriași, care nu dispune de casă parohială.

Mitropolia a actualizat, la sfârșitul acestei săptămâni, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer, iar pe lângă Parohia Vicoleni apar ca vacante alte patru parohii.

A doua parohie este din localitatea Lozna și poartă hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, din Protopopiatul Dorohoi, Parohia are 323 de familii și casă parohială. Potrivit Mitropoliei, a treia parohie se află în Protopopiatul Botoșani, este în localitatea Coștiugeni și are hramul ”Sf. Parascheva”. Parohia numără 187 familii și are o casă parohială degradată. O altă parohie din Protopopiatul Săveni este fără preot. Este vorba de preotul de la parohia hramul ”Sf. Parascheva” din localitatea Bodeasa. Numără 127 familii, însă nu are casă parohială.

Ultima parohie vacantă poartă hramul ”Sf. Gheorghe” și se află în localitatea Mlenăuți din Protopopiatul Darabani, Parohia are 158 familii și casă parohială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *