Un miliardar polonez a trimis 500.000 de euro la FC Botoşani. Suma ar urma să crească

Un om de afaceri polonez a trimis deja 500.000 de euro la FC Botoşani şi suma ar urma să crească. Valeriu Iftime a reuşit o nouă afacere importantă la FC Botoşani. Omul de afaceri a reuşit astfel să primească 500.000 de euro din partea unui miliardar polonez şi suma ar urma să crească şi mai mult.

Valeriu Iftime este unul dintre patronii care încearcă să supravieţuiască prin transferuri cât mai inspirate. Unul dintre jucătorii pe care i-a adus a fost Bogdan Racovițan, un tânăr fundaş central născut la Dijon.

Internaţional român de tineret, Racoviţan a ajuns la FC Botoşani în februarie 2021, liber de contract, după ce şi-a făcut junioratul la Dijon. Racoviţan s-a impus rapid şi a atras atenţia mai multe cluburi, atât din Liga 1, cât şi din străinătate. Până la urmă, cea mai bună ofertă a venit de la polonezii de la Rakow.

Cine este miliardarul polonez care a trimis bani la FC Botoşani

În spatele acestui club se află Michel Swierczewski, un miliardar polonez care şi-a propus să facă din Rakow Czestochowa o adevărată forţă a campionatului Poloniei.

Mare amator de fotbal, Michel Swierczewski a trimis deja 1,3 milioane de euro în România, dintre care 500.000 de euro a primit FC Botoşani, în schimbul lui Bogdan Racoviţan. Suma poate creşte până la aproape un milion de euro, în funcţie de performanţele jucătorului.

Michel Swierczewski, miliardarul polonez care a pus ochii pe jucătorii români
Aflaţi pe locul 3 în Polonia, la 6 puncte în spatele liderului Lech Poznan, cei de la Rakow au făcut în această iarnă 3 transferuri.

Interesant este că 2 dintre jucătorii aduşi sunt români: Deian Sorescu şi Bogdan Racoviţan. Pentru primul, Dinamo a primit 800.000 de euro. Pentru Racoviţan, Swierczewski a fost de acord să achite 500.000 de euro, plus bonusuri care pot ajunge la un milion de euro.

Deşi cele două transferuri nu spun mare lucru la prima vedere, Rakow ar putea deveni în anii următori un nume mult mai cunoscut.

Miliardarul Michel Swierczewski a preluat echipa în urmă cu 7 ani şi şi-a propus să o ducă în vârful fotbalului polonez. Până acum, o parte din plan i-a ieşit.

Rakow Czestochowa a reuşit să promoveze în urmă cu 5 ani şi între timp a reuşit să câştige Cupa Poloniei şi să prindă un loc 2. În prezent se află pe locul 3 şi are şanse să termine pe podium.

Dragostea lui Michel Swierczewski pentru Rakow nu este întâmplătoare. Miliardarul polonez s-a născut în Czestochowa – un oraş cu 200.000 de locuitori – şi, când era copil, a trăit de pe stadion retrogradarea lui Rakow din prima ligă polonez. Ulterior, din cauza problemelor, Rakow Czestochowa  a coborât până în liga a patra a Poloniei, potrivit Telekom sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *