Bani mai mulți alocați anul acesta de Consiliul Județean Botoșani pentru investiții. Care sunt prioritățile CJ

Județul Botoșani va avea în acest an un buget axat pe investiții, reprezentând 52,55% din bugetul total de 488.762.000 lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. Potrivit sursei citate, bugetul alocat pentru investiții este mai mare cu peste 10 milioane de euro decât cel de anul trecut.

Anul trecut am avut cea mai bună execuție bugetară la capitolul „Dezvoltarea”, fondurile investite în județul Botoșani în 2021 fiind duble față de suma ultimilor cinci ani și mai mare decât cea din județe dezvoltate, precum Suceava, Neamț sau chiar Bihor, județe care ne erau date ca exemple de bune practici! Vrem să menținem acest ritm susținut de dezvoltare, chiar să-l îmbunătățim, că doar așa vom putea recupera decalajele istorice față de celelalte regiuni ale țării”, a precizat Doina Federovici.

Aceasta susține că anul acesta s-a propus închiderea mai multor investiții. respectiv două loturi la Drumul Strategic, care au ca termen final de execuție vara anului 2023, apropierea de final al lotului care a început mai târziu din cauza contestațiilor și care reprezintă ca distanță cât primele două la un loc, respectiv lotul doi. Se vor finaliza toate proiectele pe fonduri europene care au termen anul 2022, toate proiectele pe PNDL, inclusiv Drumul Mănăstirilor, care a început vara trecută. De asemenea, se vor finaliza documentațiile tehnice pentru modernizarea drumurilor județene de piatră,  se va achiziționa un CT performant și un cooling cerebral pentru Secția de Neonatologie.

Suntem pe final de procedură de licitație pentru documentația tehnică pentru Drumul „Vămii” a cărei execuție, estimată la aproximativ 40 de milioane de euro va fi finanțată prin POR 2021-2027, atunci când se va deschide axa de finanțare.  În cadrul aceluiași program european vom accesa finanțarea pentru modernizarea Memorialului Ipotești, a adăugat Doina Federovici

One thought on “Bani mai mulți alocați anul acesta de Consiliul Județean Botoșani pentru investiții. Care sunt prioritățile CJ

  1. Drumurile sunt lucrarile publice in care se sifoneaza cei mai multi bani spre politicieni, consultanti, constructori, proiectanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *