Noul Cod Rutier va sancționa șoferii care fac derapaje controlate sau care demarează agresiv pe drumurile publice. Ce amenzi vor da polițiștii începând cu 27 februarie

politia rutiera, amenda, sanctiuni, botosaniPotrivit noilor prevederi din legislația rutieră, șoferii care fac „drifturi” pe drumurile publice sau care demarează agresiv, cu roțile în gol, vor fi amendați și s-ar putea alege cu permisul suspendat. Amenzile pot ajunge la 1.160 de lei, dacă în urma ilegalităților a rezultat un accident rutier.

Poliția Română precizează, într-o postare pe Facebook, că începând cu data de 27 februarie, șoferii care conduc agresiv pe drumurile publice vor fi sancționați cu amendă și reținerea permisului de conducere.

„Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelerează repetat motorul. Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol. Ce putem să vă spunem… un adevărat show! NOT!”, a scris Poliția Română, pe Facebook.

Autoritățile au anunțat că toate aceste exemple de comportament agresiv la volan vor fi sancționate cu „amenzi de la 580 de lei până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile. Totodată, dacă „spectacolul oferit” se soldează cu un accident, „amenda se încadrează între 870 și 1.160 de lei”, iar permisul se poate reține până la 60 de zile.

„Schimbarea se face treptat și pornește de la noi, oamenii! Respectă legea, respectă-i pe cei din jurul tău!”, mai transmite Poliția Română, potrivit libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *