Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de peste 90 de milioane de lei

elsaco, stiri, botosaniElsaco Electronic Botoşani a semnat, cu beneficiarul Primăria Municipiului Oradea, contractul „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”.

Contractul menționat a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise,  asocierii formate din Elsaco Electronic S.R.L. și Energomontaj S.A., lider de asociere fiind Elsaco Electronic. Valoarea contractului este de 89.930.000 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Scopul proiectului constă în creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum, precum și realizarea de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Se vor utiliza pompe care permit recuperarea căldurii suplimentare din apa geotermală.

Proiectul este împărțit în 4 obiecte ce au în vedere: realizarea unei rețele de transport pentru agent termic și apă geotermală, construirea unei Stații Termice Geotermale, realizarea unui foraj nou de producție în zona străzii Meiului și realizarea a 277 de minipuncte termice la consumatori.

Elsaco Electronic, companie prezentă de peste 27 de ani pe piața proiectelor energetice din România, abordează cu această ocazie un domeniu inovativ, cel al producerii energiei termice dintr-o sursă nepoluantă și regenerabilă – energia geotermală. Acesta investiție din domeniul energiei geotermale este cea mai importantă realizată în ultima perioadă în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *