FOTO 30 hectare de vegetație distruse în urma unui incendiu într-o localitate din Botoșani. Focul a pus în pericol pădurea din zonă

Un incendiu de vegetație uscătă izbucnit astăzi pe raza comunei Frumușica, a pus în pericol liziera și pădurea din zonă, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe aproximativ 30 de hectare, iar fumul putea fi observat de la distanță. Mai mulți localnici din zonă au sunat la pompieri după ajutor.

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, a ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp, și a reușit să localizeze incendiul înainte de a produce pagube materiale însemnate. Flăcările au afectat și câțiva arbori. Pentru stingerea tututor focarelor, pompierii au intervenit aproape două ore. Cauza probabilă a incendiului o constituie focul deschis în spații deschise”, a precizat Dorina Lupu.

Luna trecută, pe raza județului Botoșani s-au produs 22 de incendii de vegetație uscată. POmpierii fac apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, a adăugat Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *