Un bărbat din Botoșani este acuzat că și-a înjunghiat soția. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia

Un bărbat din Botoșani este acuzat că și-a înjunghiat soția. Pe fondul unui conflict spontan cu partenera sa de viață, botoșăneanul, în vârstă de 56 de ani, și-a înjunghiat soția în abdomen, cu un cuțit. Fapta s-a întâmplat pe 14 decembrie 2021 la Flămânzi, iar agresorul a fost reținut abia pe 2 ianuarie 2022. La momentul respectiv, procurorii l-au plasat sub control judiciar.

În cursul zilei de joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani l-a prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor-violenţă în familie, însă Tribunalul Botoșani a respins propunerea procurorilor, astfel încât botoșăneanul Petru Tincu se află în continuare în libertate.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. 1 Cod de procedură penală respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Tincu Petru formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 35/P/2022. În temeiul art. 227 alin. 2 Cod de procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. b raportat la art. 215 indice 1 Cod de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Tincu Petru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor-violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 rap. la 188 alin. 1,2 din N. Cod Penal rap. art. 199 alin. 1 N. Cod Penal, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 3 februarie 2022 şi până la data de 3 martie 2022, inclusiv.

În baza art. 215 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei. c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui, respectiv Poliţia oraşului Flămânzi, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. d) să nu depăşească limita teritorială a oraşului Flămânzi, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu în sumă de 313 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03 februarie 2022, ora 12:40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *