Recunoștință deosebită pentru doi preoți din Botoșani din partea ÎPS Teofan

Doi preoți din Botoșani au fost ridicați la treapta de iconom stavrofor de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Este vorba despre părintele Ciprian Strâmbu de la Parohia Adășeni, Protopopiatul Săveni și părintele Marian Macuc de la Parohia Pacea, Protopopiatul Botoșani – care s-au evidențiat prin activitățile deosebite cu tinerii.

Evenimentul a avut la finalul slujbei de sărbătoarea Întâmpinării Domnului. La Catedrala mitropolitană din Iași a fost ziua hramului istoric, în memoria Bisericii Stratenia pe locul căreia este zidită catedrala ieșeană cunoscută ca „Maică a bisericilor moldave”.

La finalul slujbei a adresat un scurt cuvânt credincioșilor Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, care a amintit că 2 februarie este „Ziua Internațională a Tineretului Ortodox”. Cu acest prilej, la recomandarea Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a ridicat la treapta de iconom stavrofor trei preoți din Arhiepiscopia Iașilor – părintele Daniel Dosoftei de la Parohia Izvorul Muntelui, Protopopiatul Piatra Neamț, părintele Ciprian Strâmbu de la Parohia Adășeni, Protopopiatul Săveni și părintele Marian Macuc de la Parohia Pacea, Protopopiatul Botoșani – care s-au evidențiat prin activitățile deosebite cu tinerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *