FOTO! Primarul municipiului Botoșani, discuții cu romii pe mutarea din Centrul vechi. Cosmin Andrei, mesaj ferm către chiriași

Primarul municipiului Botoșani s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții Grupului de Inițiativă Locală „Romii Botoșani 2021”, discuțiile axându-se pe mutarea chiriașilor din Centrul Istoric în alte locuințe oferite de municipalitate. Și asta pentru că primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, îți dorește ca în zona menționată să nu mai fie locuințe sociale, iar poziția acestuia în fața romilor a fost fermă.

Toți cei care dețin locuințe în Centrul Istoric vor fi mutați. Vom oferi alte locuințe iar chiriașii vor avea de ales, cu excepția Centrului Istoric. Voi continua și demersul de a recupera locuințele tranzacționate ilegal, din punctul meu de vedere, de către Locativa”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că municipalitatea este determinată să finalizeze amenajarea de noi locuințe aflate deja în lucru dar caută variante și pentru construcția altora noi, atât sociale cât și pentru tineri. Depunerea și deschiderea de oferte pentru amenajarea a 72 de locuințe sociale în cartierul ANL Cișmea va avea loc la sfârșitul acestei luni, pe 21 februarie.

Potrivit reprezentanților Grupului de Inițiativă Locală „Romii Botoșani 2021”, în Centrul Istoric sunt 17 locuințe proprietate privată în care locuiesc 51 de familii și 59 de locuințe de stat cu 177 de familii, toate aparținând comunității de romi. Doar în 10 familii figurează persoane angajate, celelalte fiind beneficiare ale Legii 416 privind venitul minim garantat sau fără venituri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *