FOTO & VIDEO Container pentru testare PCR, instalat la sediul DSP Botoșani. Testarea va fi gratuită

Un container pentru testare PCR a fost instalat, miercuri, la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, pentru a deservi populația din zonă și nu numai, care are simptome specifice COVID-19 și are nevoie de testare.

Potrivit directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, s-a luat decizia ca acest container să fie instalat la sediul acestei instituții deoarece în curtea Spitalului Județean nu mai putea fi pus un astfel de spațiu. Programul pentru testările de la DSP va fi de luni până duminică, între orele 08.00- 20.00. Acestea vor fi realizate de personalul instituției, testarea fiind gratuită.

„Am venit în ajutorul populației și a persoanelor care să nu se mai prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe în momentul în care prezintă vreun simptom și au nevoie de acest test. Era nevoie. Cererea este destul de mare, nu este suficient acest centru de permanență din municipiul Botoșani și atunci am venit în sprijinul celor din jur și a populației”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *