Se cere oprirea construcției noului magazin Lidl din centrul Botoșaniului. Acțiune deschisă la Tribunal

O botoșăneană cere oprirea construcției noului magazin Lidl din centrul Botoșaniului. Aceasta a deschis la Tribunalul Botoșani o acțiune prin care cere atât anularea autorizației de construire emise de Primăria municipiului Botoșani. Procesul împotriva Primăriei Botoșani și a Lidl România SCS a fost deschis de scriitoarea Elena Condrei, cea care are locuința în proximitatea viitorului hipermarket Lidl construit în zona Centrului Vechi pe terenul fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf SA.

Elena Condrei susține că șantierul deschis pe strada Independenței i-a adus mari prejudicii, ca urmare a faptului că lucrările de demolare a fostei fabrici și de construcție a noului magazin i-au afectat locuința, care se află pe lista clădirilor monument istoric.

„Nu au respectat nicio regulă de demolare și nici nu au ținut cont de clădirile de patrimoniu. Împreună cu avocata, consultăm un inginer constructor care să evalueze clădirea, pentru că au apărut fisuri, iar apoi vom stabili daunele materiale. Ei au mers atât de departe, încât în autorizația de construire a complexului au scos imobilul meu, nu figurează ca imobil de patrimoniu și acum am cerut și anularea autorizației de construire, pentru că, în afară de Lidl, se mai construiesc două blocuri. Cer sistarea lucrărilor”, a afirmat Condrei.

Construcția magazinului Lidl din spatele Bisericii Uspenia se află într-o avansată fază de execuție.

3 thoughts on “Se cere oprirea construcției noului magazin Lidl din centrul Botoșaniului. Acțiune deschisă la Tribunal

  1. Cucoana vreai si ea sa ii iasa ceva din constructia aceasta! Ganditi-va ca asa se intampla si la contruirea autostrazilor sau alte lucrari de interes national! Apare tot timpul un „Gica contra”!

  2. Suuces! Asemenea super. arketuri numaila marginea orasului isi au lovul. Cum de România permite acestor uratenii sa se construiasca in mijlocul orasului?!? A ajuns orasul sa fie satelitul supermarketurilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *