Se caută preoți pentru mai multe comunități de creștini ortodocși din Botoșani

Mitropolia Moldovei și Bucovinei caută preoți pentru mai multe comunități de creștini ortodocși din județul Botoșani. Ea a actualizat lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer.

Prima dintre acestea poartă hramul ”Sf.Voievozi”, se află în localitatea Ungureni din Protopopiatul Săveni. are 315 familii arondate și casă parohială. A doua parohie este din localitatea Lozna și poartă hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, din Protopopiatul Dorohoi, Parohia are 323 de familii și casă parohială

Potrivit Mitropoliei, a treia parohie se află în Protopopiatul Botoșani, este în localitatea Coștiugeni și are hramul ”Sf. Parascheva”. Parohia numără 187 familii și are o casă parohială degradată. Și în Protopopiatul Săveni există liberă o parohie. Are hramul ”Sf. Parascheva” și se află în localitatea Bodeasa. Numără 127 familii, însă nu are casă parohială.

Ultima parohie vacantă poartă hramul ”Sf. Gheorghe” și se află în localitatea Mlenăuți din Protopopiatul Darabani, Parohia are 158 familii și casă parohială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *