FOTO! Au fost reluate lucrările la drumul Botoșani-Ștefănești. În ce zonă se lucrează!

Lucrările la drumul național DN 29D Botoșani- Ștefănești au fost reluate pe 1 februarie, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Potrivit sursei citate, în acest moment se lucrează la montarea grinzilor la viaductul nr. 2 de la Stăuceni. Lucrările de modernizare a DN 29D Botoșani- Ștefănești vizează o lungime totală de peste 42 de kilometri.

Conform proiectului tehnic, în secțiune transversală drumul va prezenta un profil cu două benzi de circulație și două acostamente cu lățimea de un metru ce vor avea aceeași structură ca a părții carosabile, rezultând o platformă a drumului de 9.00 m. Soluțiile tehnice vor cuprinde sectoare de drum ranforsate, reabilitate și reconstruite.

Se vor executa șanțuri și rigole betonate, rigole carosabile în lungime aproximativ de  62000 ml, 29 de podețe, dintre care 24 podețe noi și cinci reabilitate, opt poduri, din care cinci noi, trei viaducte, ziduri de sprijin de 100 ml, o trecere la nivel cu calea ferată, 3950 ml de drenuri, 1200 ml de trotuare, în localități, opt refugii tehnice, amenajări de drumuri laterale pe o lungime de 25 ml, precum și lucrări de siguranța circulației, precum parapet metalic, indicatoare rutiere, marcaj marginal și axial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *