S-a schimbat Codul Rutier! Noi pedepse pentru șoferii agresivi. Au intrat în vigoare de azi, 1 februarie

soferi din botosaniÎncepând de azi, 1 februarie, Codul Rutier din România va avea parte e câteva modificări importante pe care orice șofer ar trebui să le știe. Potrivit autorităților, modificările îi vizează pe cei care sunt agresivi în trafic, mai precis: șoferii care merg în zig-zag, șoferii care pleacă cu scârțâit de roți, șoferii care fac drifturi, cei care circulă agresiv și cei care claxonează fără motiv. Potrivit modificărilor aduse, oamenii legii vor putea să îi sancționeze pe șoferi fie prin suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile, cât și prin acordarea unei amenzi contravenționale care poate fi cuprinsă între 580 și 725 de lei.

”Se defineşte comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, precum şi sancţiunea corelativă adoptării acestui comportament cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (580 lei – 725 lei) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile, iar în cazul în care s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale se stabileşte amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (870 lei – 1.160 lei) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”, arată autoritățile.

Șoferii care sunt prinși că circulă pe banda de urgență a autostrăzilor în mod nejustificat, for primi o amendă contravențională cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

”Se trece într-o clasă superioară de contravenţii fapta de a circula nejustificat cu un autovehicul pe banda de urgenţă a autostrăzii (de la 580 lei – 725 lei la 1.305 lei – 2.900 lei); totodată, sancţiunea contravenţională complementară privind punctele de penalizare (3 puncte de penalizare) se înlocuieşte cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, mai arată autoritățile.

Sursa: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *