Ministrul Apărării ia în calcul introducerea stagiului militar voluntar pentru tineri

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că ia în calcul introducerea stagiului militar voluntar pentru tineri, ca alternativă la serviciul militar obligatoriu. El a spus, duminică, la postul te televiziune Prima TV că „ introducerea stagiului militar obligatoriu nu este o opţiune pentru noi în acest moment”.

În acest moment, nici din punct de vedere economic şi nici din punct de vedere al nevoilor noastre nu este o opţiune pentru o decizie de genul acesta, de aceea vă spuneam că avem variante de altfel. Acest stagiu militar obligatoriu ar trebui să însemne un buget mult mai mare al Armatei. Sigur că, dacă ar fi să fie, ar fi gândit într-un alt fel, nu ar mai fi un an şi patru luni sau nici pentru ‘TR-işti’ cum era înainte 9 luni, ar fi alt tip de pregătire, modernă. (….) Nu am lansat-o încă, dar este un proiect de-al nostru, care mi se pare foarte interesant şi foarte frumos, stagiul militar voluntar. Adică, avem o formulă pe care o vom lansa pentru tinerii care vor să facă un stagiu de pregătire militară şi să ştiţi că sunt mulţi. Am primit pe Facebook, după ce am vorbit despre asta, am primit sute de mesaje. Desigur, este un alt tip de armată, este o armată mai pe termen scurt, avem nevoie de specialişti „, a precizat Dîncu.

El a precizat că pe perioada stagiului militar voluntar, care va dura minim trei luni, tinerii vor fi plătiți.

Ministrul Apărării a mai spus că „România, ca membră NATO, în acest moment nu este în situaţia de a intra în război nici în cel mai prost scenariu, în care Federaţia Rusă ar intra în Ucraina”.

Profilul șoferului agresiv în trafic. Sociolog: Are tendința de a alege o mașină puternică, iar asta îi amplifică comportamentul ostil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *