Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, intervine în scandalul facturilor uriaşe

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat, vineri, că Guvernul ia în calcul să aplice măsuri pentru a proteja consumatorii din cauza preţurile la energie vor creşte din primăvară.

Ministrul Muncii intervine în scandalul facturilor uriaşe care afectează milioane de români. Marius Budăi (PSD) a precizat că guvernanţii nu vor sta pasivi dacă preţul la energie electrică şi gaze va creşte în primăvară.

„Din păcate, creşterea preţurilor energiei a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenţi asupra a ceea ce se întâmplă cu preţurile din energie. Fluctuaţia foarte mare de la o lună la alta ne face să acţionăm pas cu pas. De aceea sunt cele două OUG-uri… şi de aceea vom fi atenţi la ceea ce se întâmplă. Cu siguranţă, dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona, nu vom sta pasivi”, a declarat ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă la Iaşi, conform News.ro.

Marius Budăi a mai afirmat că este posibilă orice variantă care să vină în sprijinul consumatorilor, mai ales în rândul celor vulnerabili, dar şi în sprijinul IMM-urilor.

„Eu am o credinţă, cea mai bună protecţie socială este crearea unui loc de muncă. Noi suntem puşi în situaţia în care IMM-urile să îşi apere locurile de muncă, abia după aceea să implementeze măsuri economice, să creeze locuri de muncă. Pas cu pas, reacţie cu reacţie”, a menţionat ministrul Muncii.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că, pe modelul Franţei, speră ca de la 1 aprilie să se introducă preţ reglementat la energie, pe o perioadă de un an de zile. O astfel de măsură ar urma să fie aplicată şi iarna viitoare pentru a acoperi atât zona de consumatori casnici dar şi IMM-uri. Pentru asta, liderul PSD a spus că Guvernul trebuie să înceapă discuţiile cu Comisia Europeană.

”Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franţa şi a negociat cu Comisia Europeană chiar o depăşire a celor 6 luni cu încă trei luni, au mers la o acoperire de aproape un an de zile. Aici, Guvernul, şi am avut o discuţie cu premierul, trebuie să înceapă discuţiile cu Comisia Euiropeană, pentru că suntem membru UE”, a spus preşedintele PSD, conform sursei citate.

Sursa: RomaniaTV

 

One thought on “Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, intervine în scandalul facturilor uriaşe

  1. dom ministru ce tot aburim populatia …statul este majoritar in energie …de ce populatia este furata in continuare de gastile de smecheri politici?
    IMI PUTETI RASPUNDE SAU PASATI LA CEI CARE JEFUIESC CU ACORDUL VOSTRU POULATIA??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *