Iulian Rotariu, pompierul cu care se mândrește o țară întreagă. Mesaj de apreciere pe Facebook din partea IGSU

Iulian Rotariu este pompierul cu care se mândrește o țară întreagă, după ultra-maratonul din Laponia Finlandeză. Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a lăudat, pe contul său de Facebook, cu performanța pompierului din Botoșani.

Aprecierile au venit după ce, în această săptămână, botoșăneanul s-a impus în ultra-maratonul „Nomad” din Laponia Finlandeză. Iată ce a scris IGSU pe contul său de Facebook:

Pare un om obișnuit, dar are puteri supranaturale. Colegul nostru, Iulian Rotariu, arată a fi firav, dar voința lui este de fier. Laponia, alergare continuă, 237 km, 48 de ore, temperatura între -5 și -40 grade Celsius, strat gros de zăpadă… singurele opriri au fost pentru a mânca și a bea apă.

Iulian a câștigat o nouă cursă, Nomad Lapland 2022, organizată în Finlanda, în condiții imposibile pentru oamenii de rând. În ultimii ani, am tot asistat la reușitele colegului nostru, Iulian Rotariu, alergător de cursă lungă, în cele mai dificile condiții. Atunci când vezi că un om reușește o mare performanță, este imposibil să nu te gândești cum face față și ce-l face diferit față de toți ceilalți… Acestea sunt întrebări pe care și noi le-am avut în gând după fiecare cursă la care Iulian a participat.

În ultimii doi ani, Iulian Rotariu, în vârstă de 46 ani, a câștigat toate cele patru curse extreme organizate de Canal Aventure, în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape) și Bolivia (220km – în șase etape). Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) recordul întrecerilor.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

 

A reușit! Pompierul din Botoșani, Iulian Rotariu, campion mondial la ultramaraton pentru a 5-a oară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com