Avertizare meteo de ultimă oră! Cod galben emis pentru județul Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri seară, o avertizare meteo de de tip Cod galben pentru județul Botoșani. Meteorologii transmis că vineri, între orele 20.10 și 2.00, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze de peste 55…65 km/h.

Avertizarea de tip Cod galben este emisă exclusiv pentru județul Botoșani.

Luna februarie începe cu contraste. Meteorologii anunță cum va fi vremea în a doua lună a anului

Luna ianuarie a început cu record de temperaturi, de până la 19 grade Celsius, apoi a urmat un episod cu ger și minine de minus 26 de grade Celsius. Urmează încă o lună cu diferențe mari de temperatură? Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre prognoza pentru luna februarie. 

Se pare că și ultimele zile din cea mai rece lună a anului vor fi caracterizate, din punct de vedere termic, de valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Procesul de încălzire a vremii va continua și în următoarele zile și în regiunile intracarpatice, acolo unde am avut la începutul săptămânii valori care au coborât până la minus 26 de grade Celsius. Vorbim de maxime care vor avea mâine valori de la minus 1 grad până la 9 grade, iar duminică, valori de până la 10 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 7-8 grade”, a spus Mateescu.

Și minimele pe parcursul nopților sunt mult mai ridicate decât valorile deja amintite, între minus 6 până la 2-3 grade în zona litoralului”, a adăugat ea.

Este o masă de aer mai cald prezentă în zona țării noastre, care va fi de interes și în prima săptămână din februarie, pentru că este posibil să consemnăm în continuare în regiunile extracarpatice temperaturi ușor peste medii iar în cele intracarpatice și la munte sub norme”, a spus Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *