Bugetul municipiului Botoșani pe anul 2022, mai mare decât cel de anul trecut. Primarul Cosmin Andrei: Așa cum am declarat anterior, susțin dezvoltarea orașului

Bugetul Local al municipiului Botoșani în acest an este în valoare de 338.315.590 lei în creștere față de cel din 2021 în valoare de 219.238.930, anunță primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit sursei citate, la secțiunea de dezvoltare sunt alocați mai mulți bani decât în anii anteriori, peste 125 milioane lei, adică 37,03% din buget total, iar pentru secțiunea de funcționare peste 213 milioane lei, adică 62,97%.
Dacă în 2021, banii proveniți din cota defalcată din impozitul pe venit au fost de peste 86 milioane lei, în 2022 sunt peste 100 milioane lei. Și veniturile proprii sunt în creștere, de la 51 milioane lei anul trecut la 58 milioane lei în acest an.

Așa cum am declarat anterior, susțin dezvoltarea orașului”, a declarat primarul municipiului Botoșani.

La dezvoltare, banii vor fi direcționați către reabilitarea unor școli și grădinițe din municipiul Botoșani, pentru lucrările de reabilitare a Teatrului ”Mihai Eminescu”, extinderea Cimitirului Eternitatea, reabilitarea unor monumente istorice, pentru extinderea rețelei electrice de iluminat public, achiziția Casei Ankele, reabilitarea unor străzi, precum și amenjarea de noi locuri de parcare.

Vezi aici proiectul de buget al Primăriei Botoșani pe anul 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com