A început vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. Doar cinci copii din Botoșani înscriși pe platforma de vaccinare, în prima zi

Foto: Digi24

Doar cinci copii din județul Botoșani s-au programat miercuri dimineață în platformă pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Astăzi s-a dat startul la vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, însă, la Botoșani, numărul  micuților înscriși la imunizare este nesemnificativ.

Copiii vor fi imunizați cu doza de Comirnaty (Pfizer), care este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, la nivelul județului vaccinarea copiilor se face în municipiul Botoșani la centrul de vaccinare de la Colegiul ”Gheorghe Asachi” din municipiul Botoșani, dar și la centrele din Dorohoi, Săveni, Vorona și Ştefăneşti.
Prezentarea la vaccinare se poate face, de asemenea, direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25. Programarea se face prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *