Medic de la Spitalul Botoșani, despre Omicron: E cea mai blândă variantă

Medicul Oana Arhip, de la Spitalul Județean Botoșani, susține că varianta Omicron a virusului COVID-19 este cea mai blândă dintre cele existente. Potrivit doctorului, pe viitor din toate experiențele traumatice întâlnite sau auzite „vom aplica o medicina mai corecta sper”.

Suntem pe VAL, dacă nu stiati. Numai din ce văd împrejur OMIcron e tare! Pârjolește tot ce întâlnește, la figurat vorbind bineînțeles. Daca vorbim la propriu te scutura de la mic la mare, pe la nas, pe la gât, pe la conductele de aer, mai tremuri, ceva febra dar nu prea multă, te dor toate cele, ,, leaga” pe unii de pat, fiecare ia pastile dupa cum a prins din zbor vreo informație , dar peste toate astea sa recunoaștem ca e cea mai blândă varianta, și sa multumim pt asta!”, a povestit, pe o rețea de socializare, Oana Arhip.

Bebeluș infectat cu COVID-19, mort la două luni și trei săptămâni de viață

Un bebeluș de numai două luni și trei săptămâni, din localitatea Ibănești, județul Botoșani, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Este vorba de o fetiță, care s-a născut cu o malformație la inimă, și care a ajuns la Secția Pediatrie a Spitalului Județean cu edem pulmonar acut, bronhopneumonie, precum și cu alte probleme de sănătate.

Din cauza stării grave în care se afla, micuța a fost intubată, iar în urma testării, a ieșit pozitivă COVID 19. După numai două zile, fetița s-a stins din viață. Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, marți, 331 de cazuri COVID 19 în județul Botoșani, printre cei confirmați pozitiv numărându-se mulți copii. Incidența COVID a ajuns la nivelul județului la 7,09 la 1000 locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *