Transferul lui Bogdan Racovițan la Rakow a fost perfectat! Câți bani vor obține cei de la FC Botoșani

Foto: Sport Pictures

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a confirmat vânzarea fundașului central Bogdan Racovițan (21 de ani) la Rakow Czestochowa, ocupanta locului trei din campionatul Poloniei. Fundașul crescut la Dijon va deveni coleg cu un alt fotbalist român, fostul dinamovist Deian Sorescu (24 de ani). Rakow Czestochowa este o candidată serioasă în lupta la titlu, în Polonia. Echipa se află la șase puncte distanță de liderul Lech Poznan și două de locul doi, ocupat de Pogon Szczecin.

Finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a lăudat caracterul tânărului fotbalist, care nu s-a ferit să joace, luni, împotriva lui Sepsi, chiar dacă ar fi riscat o accidentare și, automat, să piardă transferul în Polonia.

FC Botoșani va încasa 600.000 euro plus alți 200.000 de euro din bonusuri, dar și un procent dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Racovițan e un fotbalist fenomenal. Vreau să vă spun că înaintea meciului (cu Sepsi, scor 1-0) el știa că pleacă și în mod normal toți fotbaliștii n-ar fi jucat. Ar fi spus că `știți, pot să mă accidentez`. I-am spus: `Bogdane, te poți accidenta și în primul meci de la polonezi. Am nevoie de tine, trebuie să joci` și a jucat excepțional. Fără să simți că nu ar fi la întreaga lui capacitate și voință. Asta dă dovadă de mare caracter. E o afacere corectă. Am luat 600.000 de euro, plus bonusuri, asta înseamnă 800.000 de mii de euro. Nu-i deloc un fundaș central în România ieftin la ora asta. Am și niște procente viitoare, cred că copilul va rezista în timp în Poloni și va fi jucător important la națională”, a declarat Valeriu Iftime, la Sport.ro.

Bogdan Racovițan a început fotbalul la Dijon, iar în vara lui 2021 s-a transferat la FC Botoșani, liber de contract. Nu a stat foarte mult în Moldova, fiind din această iarnă va merge să lupte pentru titlu în Polonia.

Sursa: digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *