Șefii din sănătatea botoșăneană, convocați în ședință de prefect. Dan Nechifor vrea centre de testare COVID, la Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, s-a întâlnit astăzi cu directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, Alina Mustiață, și directorii unor spitale din Botoșani, pentru a stabili măsuri privind gestionarea situației create de pandemia de coronavirus și eficientizarea procesului de testare și evaluare medicală a persoanelor suspecte a fi infectate cu COVID -19.

Prefectul a cerut autorităților sanitare găsirea de soluții pentru a scădea aglomerația de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati.

Scopul întâlnirii de astăzi a fost, în principal, cel legat de degrevarea Unității de Primiri Urgențe de solicitările pe care le au cu persoanele suspecte de coronavirus. Soluția ar fi, în primul rând, înființarea unor centre de testare, necesare și pentru a reduce timpii de așteptare dintre momentul testării efective și introducerea rezultatelor persoanelor confirmate pozitiv în platforma CoronaForms ”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Reamintim faptul că botoșănenii se pot testa gratuit la medicii de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *