Încă o zi liberă plătită pentru angajaţii din România. În ce condiţii primeşti bani ca să stai acasă

Foto: playtech.ro

Românii care se vaccinează împotriva coronavirusului pot beneficia de o zi liberă de la serviciu. Elevii şi studenţii sunt scutiţi de cursuri în ziua în care fac vaccinul anti-covid, iar părinţii beneficiază şi ei de o zi liberă dacă îşi vaccinează copilul.

Încă o zi liberă plătită pentru angajaţii din România. Conform Legii nr. 221/2021, părinţii pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, dacă îşi vaccinează copilul împotriva coronavirusului.

Legea nr. 221/2021prevede o mulţime de beneficii pentru cei care se vaccinează împotriva coronavirusului.

(1) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public şi privat;

b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenților;

Potrivit legii Legii nr. 221/2021, beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) şi unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi. Românii trebuie să afle că ziua liberă se obţine în baza adeverinţei de vaccinare eliberate potrivit legii. Dacă ziua liberă este aceeaşi cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere au obligaţia depunerii adeverinţei de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare, informeaza Romania TV care citeaza Antena 3. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *