Ministerul Sănătăţii a stabilit procedura de testare la domiciliu, pentru suspecții de Covid. Pașii care trebuie urmați, pentru a fi testat gratuit

Ministerul Sănătăţii a stabilit care sunt procedurile în cazul testării PCR la domiciliu sau în centrele de recoltare organizate de autorităţi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, persoanele care au simptome specifice infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu indicaţie de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de testare, vor menţiona acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introduse în lista de aşteptare pentru testare la domiciliu.

Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate. De asemenea, DSP va emite prin email sau sms numărul de înregistrare al cererii, numele solicitantului şi CNP-ul parţial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care vor merge în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP Bucureşti. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, avertizează autorităţile.

După recoltare, persoana testată va aştepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicaţia CORONAFORMS.

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, pacientul trebuie să contacteze medicul de familie şi să urmeze indicaţiile acestuia, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătății, informeaza RomaniaTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *