FOTO & VIDEO Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Botoșani cu ceremonie religioasă, alocuțiuni și depuneri de coroane

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată, luni, la Botoșani printr-o serie de manifestări specifice. La statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a avut loc  salutul Drapelului de luptă, trecerea în revistă a detașamentului de onoare de către prefectul județului Botoșani și a comandantului garnizoanei Botoșani, salutul detașamentului de onoare, apoi a urmat intonarea Imnului Național al României.

Mai mulți preoți, în frunte cu protopopul Petru Fercal, au oficiat o ceremonie religioasă, iar apoi col. (r) Sergiu Balanovici a prezentat Evocarea Momentului „24 Ianuarie 1859” și contribuții botoșănene la Unirea Principatelor Române. Au urmat o serie de alocuțiuni rostite de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Evenimentele s-au încheiat cu depuneri de coroane și jerbe de flori în acordurile Imnului Eroilor la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan – Cuza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *