Ce trebuie să faci dacă ai simptome COVID-19? Pașii recomandați de Ministerul Sănătății

foto: Pro TV

Ministerul Sănătății a transmis câteva recomandări cu privire la ce trebuie să facă românii care prezintă simptome specifice COVID. Potrivit Ministerului Sănătății, simptomele care ar trebui să ne dea de gândit sunt: febră, tuse, oboseală, pierderea mirosului sau gustului, dureri de gât și de cap, dureri musculare.

Astfel de simptome ar trebui să ne trimită urgent la testare, la medicul de familie, la farmacie (acolo unde se poate face testul COVID) sau la un laborator pentru testare. Dacă testul este negativ, se face o retestare cu test RT-PCR.

Dacă testul este pozitiv, există trei variante:

1: dacă avem simptome ușoare și cel mult un factor de risc, vom rămâne sub observația medicului de familie și vom primi tratamentul ambulatoriu până la însănătoșire.

2: dacă avem simptome ușoare sau medii, dar avem cel puțin doi factori de risc, vom fi trimiși pentru consultație și tratament la un Centru de evaluare, după care vom primi tratamentul ambulatoriu până la însănătoșire.

3: dacă avem simptome agravate, atunci se impune spitalizarea pentru tratament de specialitate.

Între factorii de risc, sunt enumerate bolile cardiovasculare sau respiratorii, obezitate, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, imunodepresii, hepatopatii cronice sau vârsta de peste 65 de ani, potrivit antena3. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com