Avertizare de vreme severă imediată pentru județul Botoșani

alerta meteo, cod portocaliu, cod galben, stiri, botosaniAvertizare nowcasting de vreme severă imediată pentru județul Botoșani. Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de vreme severă imediată pentru județul Botoșani. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județul Botoșani este sub Cod galben de vreme rea vineri, între orele 12:15- 18:00.

Potrvit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul precizat se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze de peste 55…65 km/h.

ANM a anunțat, tot vineri, cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, respectiv în intervalul 24 ianuarie- 21 februarie.

Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com