Încălțăminte damă pe care orice iubitoare de modă ar trebui să îi aibă în garderobă

Pantofii sunt un accesoriu fundamental pentru lumea feminină, dar care sunt pantofii care au făcut istorie? Care sunt acele modele de încălțăminte damă de neuitat, pe care orice iubiroare de modă ar trebui să le aibă în garderobă? Este adevărat că majoritatea femeilor iubesc pantofii și investesc mult într-o colecție cât mai variată, care să se potrivească stilului lor personal. Există, însă, tipuri de încălțăminte damă care au devenit „must have” și care nu numai că au supraviețuit trecerii timpului, dar care au marcat și schimbarea modei și a obiceiurilor din lumea feminină.

Chuck Taylor All Stars Converse, 1932

Da, acești pantofi există de mulți ani și au avut un succes fluctuant de-a lungul timpului, devenind un „must have” inevitabil pentru fiecare iubitor de încălțări, fie femei sau bărbați. Aceștia poartă numele jucătorului de baschet Chuck Taylor, pentru care Converse a și reproiectat tenișii. Chuck Taylor a ajuns ulterior să fie un promotor al acestora. Este imposibil să nu recunoști o pereche de încălțări Converse. De asemenea, sunt foarte versatili și comozi, iar de aceea sunt perfecți pentru a fi purtați în fiecare zi. Converse produce și alte tipuri de încălțări și puteți opta chiar și pentru ghete damă în același stil care i-a consacrat.

Ghete damă Desert Boots Clarks, 1950

Ghetele tip desert boots au fost create de către Nathan Clarks în anii 50 și au fost inspirați de încălțările care erau vândute în bazarurile egiptene. Pe vremuri erau pantofi oficiali pentru soldații armatei în afara serviciului, acum au devenit pantofi unisex foarte versatili. De obicei, o pereche de ghete damă Desert Boots este fabricată din piele întoarsă, iar vestea bună este că Clarks încă le produce. De asemenea, puteți găsi multe modele și de la alte firme. Sunt ghete damă versatile, perfecte pentru primăvară-toamnă.

Mocasini Horsebit Gucci, 1953

Acești mocasini au fost și sunt foarte îndrăgiți și, mai ales, imitați de foarte multe firme producătoare de încălțăminte damă. Trebuie să-i mulțumim lui Aldo Gucci pentru conceperea acestui accesoriu și care, în 1953, a decis să introducă și încălțămintea și în linia de articole din piele pe care le comercializau. Astăzi Alessandro De Michele (noul director de creație al Gucci) a decis să le modernizeze numindu-le Joordan sau Brixtol (acestea sunt papuci, sau pantofi cu toc de 2,3 cm, împodobiți cu pene sau blană).

Pantofi slingback în două tonuri Chanel, 1957

Coco Chanel știa cu siguranță multe și crearea acestor încălțări damă iconice este o dovadă. Culorile duble, bej și negru, au o funcție estetică foarte specifică: bejul alungește piciorul, iar vârful negru îl scurtează. Fostul directorul de creație Chanel, Karl Lagerfeld, a reinventat pantoful în multe feluri și rămâne întotdeauna un accesoriu inimitabil pentru iubitorii de modă.

Ghete damă Dr. Martens, 1960

O altă pereche de încălțări care sunt un „must have” sunt aceste ghete damă de la Dr. Martens. Numele lor real (cel puțin denumirea de înregistrare a mărcii) este 1960, tocmai pentru că era data la care au fost introduse pe piață. Dar sunt cunoscuți ca Dr. Martens, Doctors, Docs sau DM’s. Aceste ghete damă au fost preferații muncitorilor, dar și ale multor subculturi precum punk și gotic. Acum le vedem purtate de aproape toate fetele și femeile.

Espadrile damă cu talpă wedge Castaner, 1970

În anii 70, laboratorul spaniol Castaner (1927) împreună cu Yves Saint Laurent au creat primele espadrile cu talpă wedge. Astăzi, după mai bine de 90 de ani, legendarele espadrile sunt încă produse manual și cu materiale naturale. Există, însă, multe imitații și modele din care puteți alege. Sunt încălțările perfecte pentru vară, fiind feminine dar și versatile. Pot fi purtate și cu pantaloni, dar și cu rochii sau fuste și le întâlnim în mod special la plajă.

Stan Smith Adidas Original, 1971

Aceste încălțări au fost create pentru starul tenisului Stan Smith. Sunt adidași din piele perforată și cu linii foarte curate. Sunt încălțări damă extrem de populare, chiar și printre vedete. La fel ca și Converse, sunt încălțări foarte versatile și pot fi purtate zi de zi, foarte ușor. De asemenea, vin în diferite culori, materiale și texturi.

Cizme de pirat de Vivienne Westwood, 1981

Cu siguranță discutabil, dar regina punk-ului Vivienne Westwood a putut să creeze cizme asemănătoare dar cu talpă joasă și bretele. După cum puteți vedea, aceste cizme sunt foarte populare printre vedete. Sunt cizme joase, cu barete contrastante, dar care pot fi purtate foarte ușor cu ținute casual.

Pantofi cu toc La Pigalle Christian Louboutin, 2004

Deja extrem de populari și cunoscuți, pantofii Christian Louboutin sunt chiar un „must have” pentru iubitoarele de modă. Talpa roșie inconfundabilă, tocul vertiginos și pielea lăcuită fac din La Pigalle fac din acești pantofi clasici un simbol al feminității, fiind extrem de eleganți și exprimând senzualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *