Tânăr din Botoșani pedepsit de judecători după ce s-a apucat de furat carduri

Un tânăr din Botoșani a fost pedepsit de judecătorii Tribunalului Botoșani după ce s-a apucat de furat carduri. Fiind minor pe când a comis faptele, acesta s-a ales cu măsura educativă a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni.

Primul furt a avut loc în iunie 2018, când botoșăneanul a furat cardul unei colege de liceu. A mers prin magazine și a cumpărat diverse produse până în 100 lei ca să nu aibă nevoie de PIN. După ce tânăra a sesizat furtul cardului, tânărul a fost prins după ce oamenii legii au vizionat camerele de supraveghere de la magazinele din care făcea cumpărături.
Al doilea furt a avut loc în 2019, când tânărul a mers în vizită la o mătușă de-a sa din Ștefănești și i-a furat datele unui card de cumpărături cu o limită de credit de 6.000 lei. Când a văzut că i-au dispărut banii din cont, femeia a sesizat polițiștii. Pentru oamenii legii a fost ușor să dea de el deoarece toate comenzile online făcute de tânăr erau trimise fix pe adresa lui, prin curier.

La judecată, tânărul și-a recunoscut faptele, victimele sale au renunțat la plângerile pentru furt, iar botoșăneanul a ajuns să fie condamnat doar pentru efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *