Congolezul de la FC Botoșani, despre moldovence: Nu mă interesează femeile voastre. Sunt un om matur, eu strâng bani pentru copii, pentru familie, nu pentru alte fete

Congolezul Herve Kage spune că e devotat familiei aflate la Bruxelles și nu se lasă sedus de frumusețea moldovencelor. Extrema de 32 de ani de la FC Botoșani nu concepe ca echipa lui să rateze play-off-ul.

Hervé Kage s-a născut la Kinshasa (Republica Democrată Congo), dar s-a educat în Belgia. A și jucat pentru țara de adopție la juniori, pentru ca apoi să îmbrățișeze naționala africană. În Liga 1, a punctat contra formațiilor cu brand, CFR Cluj, Dinamo și Universitatea Craiova, și speră să contribuie la o nouă calificare în play-off.

Interviu cu Herve Kage de la FC Botoșani: „Prietenii doar despre femeile de aici mă întreabă”

– Hervé, cum ai ajuns, după Belgia, Olanda și Turcia, la Botoșani?

– Eram familiarizat cu acest campionat, iar Marius Croitoru m-a dorit mult.

– Ce știai despre România?

– Mă cunosc de ani buni cu “Bizonul” Gnohere, el a jucat și pentru Dinamo, și pentru FCSB, i-am urmărit meciurile și, automat, am ajuns să cunosc competiția din România. Chiar știam de această țară de mai multă vreme. Și el mi-a recomandat să vin. În plus, România nu e departe de Belgia, la câteva ore distanță. Ajung mai repede la Bruxelles, cu avionul, inclusiv cu așteptarea în aeroport, decât cu mașina la București.

– E diferență cam mare între Bruxelles și Botoșani…

– Da, sunt orașe total diferite, dar îmi plac oamenii de aici, din Botoșani. Ei știu să dea “Bună ziua”, în Belgia nu mai au timp de așa ceva. În plus, ca o bilă albă, la Botoșani în 5 minute ajungi oriunde. În Belgia, ai nevoie de o oră să mergi la antrenament.

Fiul cel mare joacă la Anderlecht

– Cum te-ai adaptat cu mâncarea românească?

– Eu sunt protestant, pot să mănânc multe lucruri. Fie dau comandă, fie îmi bag nasul prin bucătărie, de plictiseală, îmi mai fac una, alta. Prepar paste cu pui sau cu brânză. Nu știu prea multe despre mâncarea moldovenească, însă am încercat niște plăcinte cu un nume ciudat. Stai să mă uit, mi-am notat undeva: poale-n brâu. Și-mi plac ciorbele și supele.

– Ce părere ai despre moldovence?

– Întrebi precum prietenii mei, care doar asta-mi zic: “Ia spune, cum sunt fetele, ni le arăți și nouă?!”. Eu am o logodnică, ea are grijă de copiii noștri. Avem doi băieți, unul de 11 ani, care joacă deja la Anderlecht, și unul de 3 ani, plus o fetiță de 5 ani. Sunt un om matur, eu strâng bani pentru copii, pentru familie, nu pentru alte fete.

“Ne putem bate cu oricine”

– Ce poate realiza FC Botoșani în sezonul de primăvară?

– Am început bine campionatul. Apoi, am pierdut 2-3 meciuri și acest lucru ne-a zgâlțâit. Mental, ne-a creat probleme. Totuși, ne-am păstrat ambiția, sigur putem fi în play-off. Suntem acolo și nu ne gândim la altceva. Jucătorii și antrenorul Marius Croitoru au această mentalitate, de a învinge.

– Bine, voi, la Botoșani, creați impresia că puteți bate pe oricine, dar și puteți pierde imprevizibil.

– Cam așa e. Batem marile echipe, putem pierde cu cele considerate mai mici. Trebuie să fim mai maturi, să nu mai facem erori copilărești. Și mi-e ciudă, putem face lucruri extraordinare. Știm că Botoșaniul e un club mai mic, dar putem să batem cu oricine din Liga 1. Avem o echipă de forță, fotbaliști de calitate. Putem să ne decidem propriul viitor în acest retur. Trebuie doar să fim constanți. Dacă batem la CFR Cluj, trebuie să batem și Clinceniul.

“CFR e favorită, însă FCSB joacă cel mai bun fotbal”

– Ce fotbalist te-a impresionat în acest prim sezon al tău în Liga 1?

– Îmi place numărul 10 de la FCSB, Tănase. Foarte bun, inteligent, fotbalist adevărat. Aveți mulți fotbaliști interesanți în România, nu pricep de ce naționala nu merge. Îmi mai place numărul 11 de la Craiova, Bacu, Bancu, scuze! Nu le am prea bine cu numele. E un jucător dintre cei mai buni. Nu e un campionat rău.

– Cine crezi că va cuceri campionatul?

– CFR Cluj e favorită, dar nu cred că joacă ea cel mai bun fotbal. FCSB ar merita titlul, cred că a jucat cel mai bun fotbal, cu pase, cu fotbaliști tehnici. CFR este matură, a demonstrat, câștigând patru campionate la rând. Cu asta bagă spaima în adversari, are acest atu, de a intra pe teren și a câștiga partida, chiar dacă nu joacă mereu bine. Are mentalitate de campioană.

”Eu sunt fan Man United, deci îmi place de Cristiano Ronaldo. Messi numărul 1 în 2021?! Nooo. Și nu sunt singurul care e de părere că Lewandowski a fost cel mai bun. Cine știe un pic de fotbal, știe că Lewa a fost numărul 1. Am petrecut mulți ani în Belgia, acolo m-am format. Campionatul din România nu este precum cel de acolo, dar e o ligă bună aici. Îmi place de Drăguș, de la Standard, lasă o impresie bună acolo. Nu mi-am pus un obiectiv de goluri, vreau să dau și assist-uri. Important este să strălucească echipa, nu un jucător anum” Herve Kage, extremă FC Botoșani.

Sursa: gsp.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *