Îngrijorător! Tot mai multe copile din Botoșani fug de acasă după iubiți găsiți pe Facebook

Situație îngrijorătoare, în județul Botoșani, unde tot mai multe adolescente fug de acasă după iubiți găsiți pe Facebook ori prin alte mijloace de socializare.  Potrivit comisarului șef Ioan Aniței, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, tinerele au fost găsite în mai toate colțurile țării, inclusiv la București, Constanța, Iași, Timișoara, Suceava.

Avem multe dispariții, într-adevăr. Majoritatea disparițiilor sunt ale adolescenților, din teribilis, din nesupraveghere din partea familiei. Sunt găsiți imediat, la o zi, două zile, din diferite relațiie care au, din prietenii pe Facebook, prin diferite mijloace de comunicare. Îi găsim și la București și la Timișoara. Colaborăm cu colegii (n.r. de la Transporturi) în mod operativ, îi mai găsim chiar și când pleacă. Pe raza județului Suceava avem ultimele găsite în tren de la Gura Humorului”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Aniței.

Majoritatea dintre tinerii care fug de acasă sunt fete, iar Aniței susține că de multe ori, dacă familia își dă acordul pentru mediatizarea dispariției minorelor, acestea sunt găsite, cu ajutorul presei, într-un termen foarte scurt.

„De o bună perioadă de timp, beneficiem de sprijinul dvs, se mediatizează imediat, la orice oră din zi și din noapte, în cel mult zece minute apar”, susține Aniței.

De multe ori, în urma dispariției, se fac și cercetări pentru „act sexual cu minor” deoarece tinerii la care minorele ajung întrețin cu acestea relații sexuale. Numai anul trecut s-au întregistrat opt cazuri de acest gen.

29 de părinți din Botoșani sancționați de polițiști pentru că nu și-au supravegheat copiii

Un număr de 29 de părinți din județul Botoșani au fost sancționați de polițiști pentru că nu și-au supravegheat copiii, potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Botoșani.

În cursul anului trecut, au fost depistați 282 de minori lipsiți de supraveghere. Dintre aceștia, 159 au fost reintegrați în familie, iar 118 au fost predați centrelor de ocrotire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *