Casa Ankele din Centrul Istoric va fi cumpărată de Primăria Botoșani. Cât se va plăti pe imobil

Casa Ankele din Centrul Istoric al municipiului Botoșani va fi achiziționată de Primăria Botoșani cu 400.000 euro. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că la această sumă s-a ajuns după evaluare și în urma negocierii cu proprietarii. Imobilul ar urma să fie achiziționat, dacă va primi și acceptul consilierilor locali, în tranșe.

Consiliul Local și-a exprimat intenția pentru achiziția acestui imobil emblematic din 2013. Am făcut un raport de evaluare și unul de expertiză tehnică pentru acest imobil. Raportul de expertiză tehnică încadrează Casa Ankele în clasa seismică de ordin II, ceea ce înseamnă că imobilul presupune o reabilitare, iar expertiza financiară a dat o valoare de piață de 517.000 euro. Avem o comisie de negociere la nivelul Consiliului Local și la nivelul Primăriei, care s-a întrunit cu deținătorii acestui imobil și în urma negocierilor am agreat prețul de 400.000 euro pentru achiziția acestui imobil, preț care va fi plătit în trei rate anual. Pentru acest an avem prima tranșă, urmând ca în ceilalți doi ani să plătim și celelalte două rate anuale”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului își dorește ca proiectul să fie votat de consilierii locali.

Vom intra luna aceasta cu o hotărâre de Consiliu Local în care vom aduce la cunoștință consilierilor care au fost rezultatele negocierii, și îmi doresc foarte mult, chiar dacă în ultimul timp nu au fost aprobate proiecte de hotărâre de CL pentru exercitarea dreptului de preemțiune în ceea ce privește imobilele monument istoric, de această dată consilierii să fie consecvenți și să voteze pentru achiziția acestui imobil, mai ales că eu consider că am făcut o negociere foarte bună și să voteze în proporție de cel puțin două treimi de cât  avem nevoie pentru finalizarea acestui demers”, a adăugat primarul.

În cazul în care va fi achiziționat, municipalitatea se va îndrepta către Compania Națională de Investiții sau va accesa fonduri europene pentru reabilitarea clădirii. Unul din proprietarii imobilului este preotul Teodor Candrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *