Zeci de mari consumatori din municipiul Botoșani au cerut să fie branșați la Modern Calor, după scumpirea gazelor

Zeci de mari consumatori din municipiul Botoșani au cerut să fie branșați la Modern Calor, după scumpirea gazelor. Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a declarat că unu număr de 21 de consumatori și-au exprimat intenția de a fi branșați la sistemul de termoficare urbană din municipiul Botoșani în sistem centralizat.

Este vorba de creșa municipală și cantina de ajutor social, Liceul Grigore Antipa, Școala generală Sf Maria, Secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Grădinița 11, Liceul de artă, Casa de Cultură a Sindicatelor și Teatrul ”Mihai Eminescu”, Secția pediatrie a Spitalului Județean, Sala polivalentă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială și Casa Județeană de Pensii, Liceul Dimitrie Negreanu, Liceul Economic, Biserica Vovidenia și Liceul Alexandru cel Bun.

Edilul a anunțat totodată că a fost semnat un contract de 42,86 milioane lei pentru extinderea sistemului de termoficare urbană, contract care se referă la reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoșani.

Acest proiect substanțial pentru municipiul Botoșani își propune continuarea dezvoltării infrastructurii de termoficare din municipiul Botoșani și se referă la reducerea pierderilor de energie termică în rețelele de transport și distribuție, îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice și îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate consumatorilor casnici și non-casnici. Vor fi reabilitate rețelele termice secundare din cinci ansambluri de locuințe: Textil, Electro, IUPS, Condacia și Armonia prin montarea unui sistem legat în locul conductelor existente care sunt uzate. Soluția de alimentare va fi individuală pentru fiecare scară de bloc, care va fi astfel prevăzută cu recircularea apei calde de consum”, a spus primarul municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *