Zeci de polițiști din Botoșani, cercetați disciplinar

Foto: Business Magazin

Zeci de polițiști din județul Botoșani au ajuns să fie cercetați disciplinar, anul trecut. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Viorel Șerbănoiu, un număr de 48 de polițiști au fost vizați, în 2021, de anchete disciplinare. Șerbănoiu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost aplicate și o serie de măsuri de sancționare.

Mai mulți polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere au ajuns, anul trecut, în vizorul DNA după ce ar fi luat mită. 21 de inculpaţi,  dintre care 16 poliţişti din cadrul Servicilui Rutier al IPJ Botoşani, au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită. Agenţii ar fi primit sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat regimul rutier.

În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul Rutier (inclusiv ofiţerul de poliţie), ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la 56 de conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în schimbul neaplicării sancţiunilor prevăzute de lege. Într-un context similar, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, trimis în judecată sub control judiciar. Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată”, preciza DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com