Controale la service-urile auto din Botoșani. Ce nereguli s-au găsit

Nouă service-uri auto din județul Botoșani au fost controlate, în două zile, de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani. În urma neregulilor descoperite, comisarii au dispus 44 de măsuri de remediere într-un anumit termen și au fost aplicate zece amenzi.

Printre altele, s-au verificat: modul de depozitare (pe tipuri şi categorii) a deșeurilor rezultate în urma activității desfășurate; analiza amplasamentului în vederea stabilirii factorilor ce pot genera poluare sau disconfort; existenţa unor suprafeţe (interioare sau limitrofe) afectate de depozitari necontrolate sau incinerări de deşeuri rezultate din activitatea desfăşurată; modul de asigurare a alimentării cu apă și evacuării apelor uzate; existența și modul de întocmire al evidenței gestiunii deșeurilor, dar și modul de gestionare al deșeurilor periculoase (ex. filtre ulei/carburant, uleiuri uzate, lichid de răcire, freon, materiale de stergere îmbibate, materiale absorbante), etc..

De asemenea, comisarii au verificat existența și modul de întocmire al documentelor referitoare la trasabilitatea deșeurilor generate;  corelarea serviciilor prestate, conform devizelor de reparații (pe o luna aleasă) cu cantitațile de deșeuri rezultate conform evidenței gestiunii deșeurilor.

În total au fost aplicate  sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *