Botoșăneanul care a ucis un om și l-a aruncat în fântână, arestat preventiv. Cine este individul!

arestat- prins de politie- retinut la BotosaniBotoșăneanul care, săptămâna trecută, a ucis un om și l-a aruncat în fântână a fost arestat preventiv. Tribunalul Botoșani a emis, marți, un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, sub acuzația de omor calificat. Bărbatul de 37 de ani se numește Mihai Constantin Axinte și va sta după gratii minim 30 de zile.

Crima s-a produs în noaptea de 13 spre 14 ianuarie în localitatea Miorcani. Anchetatorii susțin că este posibil ca, în momentul în care a fost aruncată în fântână, victima să fi fost încă în viață. Autorul a fost prins imediat și a fost dus la Psihiatrie, unde a fost expertizat. Medicii au constatat că acesta are discernământ, iar în aceste condiții procurorii au dispus reținerea acestuia și trimiterea în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 15/P/2022. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Axinte Mihai Constantin, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Botoşani, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de omor calificat , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188, 189 alin. 1 lit. e din N. Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 18 ianuarie 2022 până la data de 16 februarie 2022, inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Axinte Mihai Constantin. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu în sumă de 313 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 18 ianuarie 2022, ora 11:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *