19 clase din mai multe unități de învățământ din Botoșani au trecut în online. Peste 100 de elevi și zeci de profesori sunt cu coronavirus

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

19 clase din mai multe unități de învățământ din județul Botoșani au trecut cu activitatea didactică în online, după confirmarea unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Ada Macovei, la această dată sunt confirmați pozitiv COVID 101 elevi și 42 de cadre didactice.

Având în vedere contextul epidemiologic și faptul că se înmulțește tare numărul de cazuri de coronavirus și la elevi, și la cadre didactice, dar și la alte categorii de personal din sistemul de învățământ, avem 19 clase care funcționează în online. Cu siguranță, numărul lor va crește începând de mâine (nr. miercuri) și probabil pe parcursul următoarelor săptămâni, pentru că semnalele nu sunt deloc încurajatoare”, a precizat Ada Macovei.

Suspendarea activităţii cu prezenţă fizică a unei clase sau grupe se face atunci când se înregistrează trei cazuri de infectare în 7 zile consecutive. Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, marți, 384 de cazuri noi de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *