Peste 50% din angajații din învățământul botoșănean vor intra, miercuri, în grevă de avertisment cu întreruperea activității

greva generala in scoliPeste 50% din angajații din învățământul botoșănean au semnat pentru greva de avertisment, care va avea loc, miercuri 19 ianuarie, între orele 11-13. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că își dorește ca și ceilalți colegi care nu au semnat să adere la protest.

”Am recomandat colegilor ca acolo unde se va întrerupe programul , să fie anunțați părinții, iar elevii supravegheați, în cazul în care mai au ore până la 14.00. Nu împiedicăm pe nimeni să facă activitatea. Vom avea situații cu profesori în grevă și situații cu profesori care vor intra la ore”, a precizat Liviu Axinte.

Greva de avertisment este organizată la nivel național de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret. Protestul se va face cu încetarea lucrului în unităţile şi instituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. Spiru Haret şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00.

Sindicaliştii cer guvernanților adoptarea de măsuri concrete pentru acordarea, încă de la începutul acestui an, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic), alocarea a 6% din PIB pentru finanţarea educaţiei; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranşelor de vechime în învăţământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creşteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017, acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii cadru nr. 153/2017; plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar şi nedidactic; suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare şi nedidactice în învățământ.

În cazul în care guvernanții nu vor ține cont de revendicările acestora, sindicatele din învățământ anunță grevă generală cu blocarea totală a activității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com