Autoritățile au suplimentat numărul de paturi din spital, pe zona COVID, la Botoșani

Autoritățile au decis să suplimenteze numărul de paturi din Spitalul Județean Botoșani, pe zona COVID-19, ca urmare a creșterii numărului persoanelor infectate cu virusul COVID-19. Potrivit medicului Monica Adăscăliței, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, în prezent sunt 128 de paturi la Spitalul Județean Botoșani, cu 42 la TBC (erau 36 și au mai adăugat șase) și 40 la Dorohoi.

„Paturile pe zona Covid s-au mai mărit în unitățile medicale și anume: la Spitalul Județean avem, în momentul de față, 128 de paturi COVID, dintre care 36 pe Medicină Internă, cinci pe ATI, 64 la Infecțioase, 15 la Maternitate și opt la Psihiatrie”, a precizat directorul DSP.

Totodată, conducerea DSP are în vedere suplimentarea numărului de paturi în perioada următoare dacă situația o va impune.

Județul Botoșani a înregistrat, marți, cel mai mare număr de infectări COVID 19

Nu mai puțin de 384 de persoane au fost testate pozitiv COVID, fiind un record negativ de cazuri în județ. Anunțul a fost făcut marți, într-o conferință de presă, de directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței.

Cele mai multe infectări sunt în municipiul Botoșani. Prin comparație, luni au fost 135 de cazuri noi COVID-19, iar duminică 139 de cazuri. Județul Botoșani se afla luni în zonă galbenă COVID, cu o incidență de 2,67 la 1000 locuitori. După situația din ultimele 24 de ore, cel mai probabil județul va intra în zonă roșie COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com