Botoșănenii nu mai „tratează” COVID-ul cu indiferență. La primele simptome se testează ori merg la medic

Botoșănenii nu mai „tratează” COVID-19 cu indiferență. Dacă până acum, cei mai mulți așteptau până în ultimul moment să meargă la medic, în valul cinci, de la primele simptome aleg să se testeze acasă ori chiar să se prezinte la medic. Anunțul a fost făcut, marți, de șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței. Ea a precizat, într-o conferință de presă, la Instituția Prefectului, că în ultimele 14 zile, la nivelul județului Botoșani sunt 1.227 de pacienți activi care fie se află în izolare la domiciliu, fie sunt internați.

„Am observat, în acest val cinci, că persoanele care prezintă simptome se prezintă imediat la medic, fie la medicul de familie, fie la unitatea de primiri urgențe sau chiar în farmaciile care pot testa”, a precizat medicul.

Adăscăliței susține că era de așteptat să crească numărul de cazuri având în vedere că noua tulpină COVID-19 este mult mai contagioasă, iar în perioada vacanței de iarnă au fost multe activități aglomerate, favorizând răspândirea acesteia.

„Și având în vedere că județul vecin, județul Suceava este în zona roșie, având peste 5.000 de cazuri active în ultimele două săptămâni, și cu peste 500 de cazuri pe zi”, a declarat Adăscăliței.

Județul Botoșani a înregistrat, marți, cel mai mare număr de infectări COVID 19

Nu mai puțin de 384 de persoane au fost testate pozitiv COVID, fiind un record negativ de cazuri în județ. Anunțul a fost făcut marți, într-o conferință de presă, de directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței.

Cele mai multe infectări sunt în municipiul Botoșani. Prin comparație, luni au fost 135 de cazuri noi COVID-19, iar duminică 139 de cazuri. Județul Botoșani se afla luni în zonă galbenă COVID, cu o incidență de 2,67 la 1000 locuitori. După situația din ultimele 24 de ore, cel mai probabil județul va intra în zonă roșie COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *