Copilul mort într-o familie din Botoșani era tratat acasă, cu leacuri băbești

Foto: Guliver/GettyImages

Copilul de șapte ani, găsit mort în casă, dintr-o familie din localitatea Mlenăuți, ar fi fost tratat acasă cu leacuri băbești, potrivit unor surse medicale din comuna Hudești. Băiatul era răcit, iar mama nu l-ar fi dus la spital de frică să nu se infecteze cu virusul COVID-19. Femeia l-a ținut acasă și i-a administrat tratament fără prescripție medicală, plus ceaiuri și alte leacuri băbebști. La un moment dat, mama l-a luat în brațe, l-a pus pe burta ei, dar acesta nu a mai respirat.

Tragedia s-a produs în noaptea de duminică spre luni în localitatea Mlenăuţi din comuna Hudeşti. Mama a alertat cadrele medicale din comună când a văzut că băiatul ei nu mai respiră. Acestea au ajuns la familia respectivă, însă nu au putut decât să constate decesul copilului. De altfel, asistenta medicală din Hudeşti este cea care a sunat la Poliţie pentru a anunţa moartea copilului.

Surse apropiate anchetei susţin că băieţelul nu era cunoscut cu nicio afecţiune, ceea ce, probabil, arată că micuţul ar fi fost afectat de răceala care suferea. Cauza exactă a morţii urmeată a fi stabilită de medicii legişti, care au ridicat corpul neînsufleţit al micuţului pentru a i se face autopsia. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *