Voluntari angajați să lupte cu pandemia la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani

Mai mulți absolvenți ai școlilor postliceale de asistent medical s-au înscris ca voluntari la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, pentru a ajuta în lupta cu pandemia. În contextul creșterii numărului de cazuri COVID 19, reprezentanții SJA Botoșani au făcut un apel către absolvenții școlilor sanitare, iar primii zece voluntari s-au înscris deja în program.

Va veni cu siguranţă o perioadă dificilă, atât pentru botoşăneni, cât şi pentru cadrele medicale. Din experienţa celorlalte valuri ale pandemiei, numărul de apeluri la 112 va creşte semnificativ, iar de multe ori aceasta se întâmplă în mod nejustificat. Se cresc timpii de aşteptare pentru cazuri foarte grave pentru transportul persoanelor cu forme uşoare sau medii de boală”, a precizat  medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoşani.

Înscrierile se fac în perioada 17-19 Ianuarie 2022, la sediul central al SJA Botoșani. Acte necesare sunt cartea de identitate,  adeverința din care să rezulte calitatea de student/elev la școala postliceală, diploma de absolvire pentru absolvenți, adeverința medicală “clinic sănătos” cu mențiunea “dosar voluntariat”, adeverință dacă a mai făcut stagiu de voluntariat și perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *