Doi bărbați din Botoșani, prinși de jandarmi cu 40 de arbori de mici dimensiuni tăiați dintr-o pădure

Doi bărbați din Botoșani s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși că tăiau ilegal arbori în zona Ibănești. Sâmbăta seară, jandarmii care acționau împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Dorohoi i-au depistat pe cei doi indivizi, care au tăiat nu mai puțin de patruzeci de arbori de mici dimensiuni, din specia carpen, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

În acest caz, gravitatea faptei este reprezentată nu atât de cantitatea totală de material lemnos, care nu depășește 1 metru cub, cât de defrișarea necugetată produsă prin tăierea ilegală a unui număr apreciabil de arbori, ceea ce îngreunează refacerea pădurii în zona Măgura, de pe raza comunei Ibănești. Unul dintre cei doi bărbați a mai fost depistat într-o ipostază similară și în urmă cu aproape o lună de zile, de această dată în apropierea localității Hulubești”, a precizat Izotov.

Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori în fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, iar materialul lemnos a ajuns în custodia Cantonului nr.17 Pomârla.
Acțiunile în cooperare cu reprezentanții Direcției Silvice Botoșani vor continua pe tot parcursul sezonului rece, în vederea prevenirii tăierilor ilegale în pădurile județului.

One thought on “Doi bărbați din Botoșani, prinși de jandarmi cu 40 de arbori de mici dimensiuni tăiați dintr-o pădure

  1. Bun, să spunem că cei doi au fost „prinși”
    Dar domnilor, despre oamenii care duc atâtea tiruri pline cu lemn de la noi și se fac nevăzuți pe șosele unde sunt? Sau trenurile care sunt pline vârf și au zeci de vagoane cu sute de arbori, unde sunt? Pe acei domni nimeni nu-i vede și nimeni nu-i sacționează și nimeni nu face nimic. #AstaEsteRomania unde fiecare face ce vrea și fura cât prinde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *