Firma din Botoșani care pierde aproape 100.000 de euro/an din cauza scumpirii energiei

O firmă din Botoșani pierde aproape 100.000 de euro/an ca urmare a recentelor scumpiri la energia electrice. Este vorba de societatea comercială Doly Com Distribuție, care este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din Botoșani. Firma patronată de omul de afaceri Iulian Căzăcuț, folosește energia electrică la abatorul de la Roma, atât pentru linia de abatorizare, însă în mod special pe spațiile frigorifice mari consumatoare de curent.

Iulian Căzăcuț a declarat, pentru BotosaniNews, că facturile lunare au fost până spre sfârșitul anului trecut de circa 150.000 de lei, însă după liberalizarea pieței energiei acestea au ajuns la 500.000 lei.

„Ne influențează prețul, pentru că e greu de transferat costul acesta în preț. Asta este! Ne descurcăm foarte greu. Ne va diminua marja de profit”, a afirmat patronul Doly Com Distribuție SRL.

Doly Com Distribuție deține cele mai mari afaceri cu carne din România. Ea s-a situat prima la categoria Industrie- întreprinderi mari având ca obiect de activitate „Prelucrarea și conservarea cărnii”.  Societatea din Botoșani a avut o cifră de afaceri de 274,3 milioane de lei și un profit de 18,1 milioane de lei.

 

O companie din Botoșani deține cel mai mare abator din România. Este pe primul loc în topul național producătorilor de carne

One thought on “Firma din Botoșani care pierde aproape 100.000 de euro/an din cauza scumpirii energiei

  1. Ce sa mai…plangem de mila lui cazacut. Dar cand ai bagat in insolventa fosta/aceeasi firma si s-au sters cu buretele datorii de peste 20 de mil de euro cum fu ? Numai aia prosti si naivi pun botul la lacrimogenele astea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *