24 de incendii într-o singură săptămână, la Botoșani

Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună. Astfel, în perioada 10 – 16 ianuarie, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 24 de evenimente cu foc, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Cele mai multe incendii s-au înregistat la sfârșitul săptâmânii. Zlătunoaia, Ripiceni, Ionășeni, Bălușeni, Botoșani, Plopenii Mari, Flămânzi, Cătămărăști Deal, Dealu Mare, Oneaga, Stracova, Vlăsinești, Cătămărăști Vale, Unțeni, Cordăreni, Văculești, Sârbi, Hudum, Coțușca, Săveni, Havîrna,Silișcani și Drislea sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente. Cauzele probabile au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum necurățat de funingine, neprotejat față de materialele combustibile, fumat, jocul copiilor cu focul și cu peterde.

Având în vedere faptul că cele mai multe dintre incendii s-au produs pe terenuri exravilane, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate. O parte dintre evenimentele cu foc puteau fi evitate dacă proprietarii gospodăriilor afectate ar fi curațat sau izolat față de materialele combustibile din stuctura acoperișului coșurile de fum. Incendiile de vegetație uscată nu s-ar fi produs dacă s-ar fi respectat măsurile de prevenire pe timpul utilizării focului deschis în spații deschise. Pentru a preveni situații de urgență, fumătorii sunt sfătuiți să nu arunce resturile de țigară aprinsă la întâmplare, iar părinții să nu lase la îndemâna copiilor surse de aprindere”, a precizat Dorina Lupu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com