Cinci parohii libere în județul Botoșani. Doar patru au casă parohială

turla biserica, stiri, botosani, cruceCinci parohii au rămas fără preot în judeţul Botoşani, a anunțat Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Oficialii Mitropoliei susțin că posturile vacante pot fi ocupate de preoţii din Eparhia Iaşilor care îndeplinesc condiţiile de transfer.

Prima dintre acestea poartă hramul ”Sf.Voievozi”, se află în localitatea Ungureni din Protopopiatul Săveni. are 315 familii arondate și casă parohială. A doua parohie este din localitatea Lozna și poartă hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, din Protopopiatul Dorohoi, Parohia are 323 de familii și casă parohială

Potrivit Mitropoliei, a treia parohie se află în Protopopiatul Botoșani, este în localitatea Coștiugeni și are hramul ”Sf. Parascheva”. Parohia numără 187 familii și are o casă parohială degradată. Și în Protopopiatul Săveni există liberă o parohie. Are hramul ”Sf. Parascheva” și se află în localitatea Bodeasa. Numără 127 familii, însă nu are casă parohială.

Ultima parohie vacantă poartă hramul ”Sf. Gheorghe” și se află în localitatea Mlenăuți din Protopopiatul Darabani, Parohia are 158 familii și casă parohială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *